torstai 3. lokakuuta 2013

Neuloosi

Minulla alkaa olla neuloosin oireita. Iltoja vierähtää nykyisin puikkoja heilutellen ja uusia neuleohjeita etsien. Kävin syyskuussa kansalaisopiston neulomiskurssilla, jossa neulomista opeteltiin  ihan perusteista asti. Ehdimme myös käydä hieman muita juttuja läpi ja inspiraatiota käsitöiden tekemiseen sainkin aivan hurjasti. En ole neulonut, saati tehnyt oikein muitakaan käsitöitä sitten yläasteaikojen ja oli mukavaa huomata, että neulomisen taito oli säilynyt jossakin syvällä selkäytimen uumenissa ja muisti palasi pätkittäin. Myös neulekäsiala on paljon siistimpää, kuin aiemmin. Muistan tehneeni villasukat, jotka olivat kooltaan aivan eripariset. Nytkin neuloin sukan harjoitusmielessä, mutta se on jäänyt vielä parittomaksi, sillä innostuin jo tekemään muita töitä, ja villasukkia meillä on jo oikeastaan riittämiin.

Neuloin simppelin kaulurin Novitan ohjeella Isoveli langasta. Paksumpi lanka antaa kaulurille ihanaa muhkeutta ja pehmeyttä ja lämminkin se kieltämättä on. Meneillään on myös neulepannan tekeminen. Ohjeen siihen nappasin Pieni Lintu -blogista ja ohjeeseen pääset tästä. Palmikon neulominen on yllättävän helppoa ja se tuo neuleeseen paljon ilmettä. Lankana pannassa minulla on perinteinen 7-veljestä, koska sitä nyt sattui olemaan heti saatavilla. Voi, kun on jo niin paljon ideoita ja haaveita, että mitä kaikkea sitä neuloisikaan ja lankavalikoimakin on aivan rajaton!

Kauluria voisi "tuunata" vielä esim. isoilla napeilla tai rintaneulalla.Teemaan sopivasti löysin H&M Homesta kivan säilytyskorin/pussukan, jossa keskeneräisiä töitä ja lankoja on hyvä säilyttää. Pussin sisäpuoli on muovitettu, joten puikot eivät pääse takertumaan mihinkään kiinni.Toivon tämän käsityöinnostuksen säilyvän jatkossakin. Täytyy vain koittaa neuloa ja neuloa ja neuloa ja kokeilla uusia ohjeita. Niinhän sitä oppii koko ajan lisää :)


1 kommentti:

  1. Voi kun itselläkin riittäisi hermot käsitöihin! :) Olen kauluria/tuubia etsiskellyt kaupoista, mutta jättänyt aina hyllyyn sillä asenteella "jos itse joskus innostun" :)

    VastaaPoista