sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tiipii pienelle intiaanipäällikölle

Nyt on aika esitellä viimeisin projekti, joka on ajatuksissa ollut työn alla jo pitkään lähinnä olosuhteiden pakosta, mutta toteutus oli onneksi hieman nopeampi :)

Tein tyttärellemme Tiipii -teltan. Idea tähän lähti käsityölehdessä näkemästäni tiipiin ohjeesta. Kyseinen ohje oli minulle kuitenkin lähes hepreaa ja katselinkin netistä helpompaa ompeluohjetta. Sellainen löytyi Kotivinkin sivuilta. Ohjeeseen pääset tästä. Ohje vaikutti siltä, että jopa minä sen pystyisin ompelemaan, joten päätiin etsiä sopivaa kangasta.

Ajattelin etsiä intiaanihenkistä kangasta, mutta mieluinen päällyskangas löytyi yllätys, yllätys; taas netin kautta, eikä sillä ole mitään tekemistä intiaanihenkisyyden kanssa! Tilasin kankaan kankaita.com -verkkokaupasta. Sivut ovat suomenkieliset ja myös asiakaspalvelu pelaa suomeksi, mutta ilmeisesti yritys toimii Saksassa ja kankaat postitetaan sieltä. Tiesin ottavani riskin, mutta taasen löysin niin ihanan kankaan, jonka ehdottomasti halusin tiipiihin. No, tilauksen tekeminen ym. meni hyvin, mutta kangasta ei tosiaan alkanut kuulua. Parin viikon odottelun jälkeen kyselin kankaani perään ja sainkin jo samana päivänä asiallisen vastauksen viivästymisen syystä. Kankaat eivät heillä koskaan ole varastossa, vaan he tilaavat ne suoraan valmistajalta ja kangastani odoteltiin heille saapuvaksi juuri valmistajalta. Aikaa kului tästäkin vielä parisen viikkoa, kunnes eräänä päivänä tilaus oli saapunut etuovelle asti. Kangas osoittautui juuri sellaiseksi kuin pitikin, paksua ja napakkaa ja kuviointi ja värit ovat aivan ihastuttavat. Jos siis tarvitset kankaan nopealla aikataululla, niin suosittelen tilaamaan jotakin muuta kautta tai asioimaan kangaskaupassa. Kaiken kaikkiaan odottelin kangasta noin kuukauden, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

Tiipiin kangas
 Kaavat piirsin leivinpaperille, sillä en ikinä saisi käytettyä 50 metrin rullaa kaavakangasta, jota minulle Eurokankaasta kaupiteltiin. Sieltä ostin kuitenkin raakakangasta teltan vuorikankaaksi. Ompelu sujui selkeiden ohjeiden mukaan ilman suurempia kommervenkkejä, eikä into käsitöiden tekemiseen ainakaan laantunut. Mitään työvaihekuvia ette tässä nyt pääse näkemään, sillä en malttanut edes ottaa kuvia ompelun ohessa. Jos on viherpeukaloni ollut kohmeessa tänä kesänä, niin ompelupeukalo sen sijaan ei :)

Teltan pystytykseen tarvittavat kepit ja narua keppien sitomiseen kävin paikallisesta rautakaupasta. Keppien kanssa tulikin sitten hieman ongelmaa, sillä ne olivat aluksi liian lyhyet ja teltan kangas jäi kasaan. Niihin täytyi vielä kehitellä jatkopalat. Tämän teltan saa kätevästi kasaan ja näin kesällä vaikka ulos nopeasti.


4 kommenttia:

 1. Ompa hieno! tykkääkö neitokainen leikkiä majassaan? kangas kävisi muuten hyvin tilkkupeitoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tykkää, oli aika innoissaan, kun maja ensimmäistä kertaa saatiin pystyyn :) Tuosta kankaasta saisi kyllä monenlaista ihanaa tehtyä. Pieni kaistale siitä jäi vielä jäljelle ja ajattelin kokeilla koristetyynyn ompelemista :)

   Poista
 2. Ihana teltta ihanalla kuosilla! Mulla on kanssa se käsityölehden tiipii-ohje, mutta jostain syystä ostin kangasta liian vähän ja ohje tuntui tosiaan työläältä! Hienosti olet osannut kyllä koota majan pienelle neidille :)

  VastaaPoista
 3. Mie en käsittänyt yhtään sitä käsityölehden ohjetta, niin vähän olen ommellut, että ei mennyt yksinkertaisesi jakeluun ;) Tuo Kotivinkin ohje oli näppärä ja teltta valmistui nopsaan jopa miun taidoilla. Kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista