sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kranssi vehnästä

Sain tänään valmiiksi yhden lomani tavoiteprojekteista. Puinnit alkavat lähestyä ja aiheutin miehelleni pieniä satotappioita keräämällä vehnää talteen koristekranssia varten. Tein kranssin valmiiseen styroksiseen kranssipohjaan. Tein vehnästä pieniä kimppuja, jotka sitten kiinnitin rautalangalla kranssipohjaan. Pahimmat aukkokohdat tukin lopuksi liimailemalla tähkiä kranssiin kuumaliimalla. Aikamoista näpertelyä, mutta kun alkuun pääsi, niin tekeminen oli koko ajan helpompaa :)


Vehnää kului kranssiin melko paljon ja jouduinkin keräämään sitä pariinkin otteeseen, joten kranssissa näkyy myös hieman sävyeroja vehnän kuivuudesta riippuen. Ihan tuoreeltaan en vehnää kranssiin kiinnittänyt, vaan annoin sen kuivahtaa vähintään pari päivää. Toivotaan, että kranssi pysyy fressinä pitkäänkin ja sitä voisi vaikka joulun alla koristella esim. jouluisella nauhalla tai tuunata muuten mieleisekseen.

Kranssi pääsi keittiön seinälle.

Viime joulun alla tein käpykranssin ja nyt olisikin paras aika kerätä käpyjä talteen moista askartelua varten. Viime vuonna keräsin kävyt vasta marraskuussa ennen lumia, ja syksyn sateiden jälkeen kävyt olivat melko haperoisia, märkiä ja hiekkaisiakin, mutta ne kuivuivat onneksi uunin päällä parissa päivässä käyttökelpoisiksi. Vahingosta viisastuneena nyt olisi siis hyvä aika lähteä käpyjä keräämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti