sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pitsipeiton rokimpi elämä

Sain eilen toteutettua jotakin, mitä olin hautonut jo pitkään. Värjäsin puuvillaisen virkatun peiton tummanharmaaksi. Ostin peiton jo viime keväänä, koska ihastuin sen malliin. Peitto oli virkattu keltaisesta kalastajanlangasta ja keltaisena se ei oikein köytänyt paikkaansa kodissamme. Peitto oli jopa äitini hoivissa välillä, kunnes törmäsin eräässä lehdessä ideaan värjätä pitsipeitto pesukoneessa.

Tiesin lähes heti, että haluan peitosta tumman, mielellään harmaan, joten värin valinta ei ollut vaikea. Ostin Prismasta tarvittavan määrän Dylonin tesktiiliväriä sävynä antiikin harmaa. Pitsipeitto painaa reilut kaksi kiloa, joten yhteen peittoon käytin neljä väripakettia. En tiedä olisiko värjäys onnistunut myös esim. kolmella, jolloin väristä olisi saattanut tulla hieman vaaleampi. En kuitenkaan uskaltanut sen enempää lähteä tekemään kokeiluja näin kauniin peiton kohdalla.

Värjäystulos onnistui mielestäni oikein hyvin. Väristä tuli tasainen ja intensiivinen ja nyt se sopii kotiimme paremmin. Peiton alle voisi sopia esim. luonnonvalkoinen päiväpeitto, jolloin pitsipeitto pääsisi vielä paremmin oikeuksiinsa. Aloin jo miettiä, että mitä kaikkea muuta voisin värjätä tekstiiliväreillä. Kaapista saattaisi löytyä mm.  pari aluslakanaa, joita ei tule käytettyä niiden värin takia juuri koskaan.

Astetta rokimpi pitsipeitto.

Syksyn piristykseksi uudet koristetyynynpäälliset H&M Homesta.5 kommenttia:

 1. No kiva tuli värjäyksestä; 2010-luvulle päivitetty pitsipeitto! tuota keltaista kalastajalankaa käytettiin silloin muinoin varmaankin aina! :D Ite yritin omaa keltaista vaalentaa värinpoistoaineella mutta litku haisi ihan järkyttävälle. Vaalentuikin ehkä vain asteen verran. Onnistuiskohan saada vaaleanharmaata jos laittaa vähemmän väriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, värjäys onnistui kyllä hyvin ja tuli todella tasainen sävy. En tiedä, miten kävis jos käyttäis vähemmän väriä. Saattais hyvinkin tulla vaaleampi, mutta värjäytyykö sit yhtä tasaisesti enää...Tuosta peitosta tuli kyllä melko tumma, mutta ohjeissa oli, että 1-2 pesua vielä varsinaisen värjäyksen jälkeen kannattaa vielä tehdä, jotta mahdollinen ylijäämä väri poistuu. En enää värjäysrumban jälkeen jaksanu sitä yhtä pesua tehdä, joten voi olla, että väri tuosta vielä hitusen vaalenee kunhan vielä pesen peiton kertaalleen.

   Poista
 2. Sinulle on haaste blogissani! http://kotiruusu.blogspot.fi/2013/09/haaste-otettu-vastaan-11-faktaa-ja-11.html

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis :) Nyt lähti pitsipeitto värjäykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun tulit vierailulle :) Toivottavasti värjäys onnistuu!

   Poista