keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Neulottu kastemekko

Uusi vuosi on alkanut meillä vauvan tuoksuisissa merkeissä, sillä perheeseemme syntyi kaksi viikkoa sitten suloinen poikavauva. Aurinkoiset talvipäivät ovat myös saapuneet ihastuttamaan loistollaan, mikäs sen mukavampaa! Poika on ollut rauhallinen tapaus ja minulle onkin jäänyt mukavasti aikaa touhuta myös esikoisen kanssa ja lähellä asuvat isovanhemmat ovat myös olleet suurena apuna.

Viikonloppuna sain valmiiksi suurprojektin, jota tein marraskuun alusta asti. Neuloin uudelle tulokkaalle kastemekon. Onnistuneen vauvanpeitto projektin jälkeen uskalsin varovasti etsiä neulotun kastemekon ohjetta. Novitan ohje vaikutti siltä, että osaisin jopa toteuttaa sen, joten hankin langat. Valkoisena Novitan bambu-lankaa en löytänyt, mutta luonnonvalkoisena sitä oli saatavilla. Mekon neulominen eteni mukavasti iltapuuhana, ja mieheni heitteli välillä ilmaan huolestuneitakin kommentteja, mutta pääasia, että työ eteni ja sainkin sen hyvälle mallille jo ennen pojan syntymää. Jouduin soveltamaan ohjetta loppuvaiheessa melko paljon, sillä minun neulekäsialallani mekosta uhkasi tulla aivan liian iso.

Saa nähdä ovatko neuletyöt nyt tauolla jonkin aikaa, olo on ainakin ollut hieman orpo ilman lähes joka iltaista puikkojen heiluttelua :)  2 kommenttia: