keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Väripilkku keittiöön

Meillä elellään mukavaa vauva-arkea ja päivätkin alkavat jo ihanasti pidentyä. Vauva herättelee muutaman kerran yössä, joten ajoittain mennään hieman väsynein silmin. Kohti kevättä kuitenkin, se on pääasia!

Projektit ovat olleet hieman vähissä viime aikoina, mutta taas kotona ollessani olen havahtunut pienoiseen säilytysongelmaan. Tyttäremme lelut ovat pääasiassa muutamassa avokorissa hänen omassa huoneessaan tai olohuoneessa, joten alta aikayksikön hän räjäyttää ne ympäri taloa. Jokapäiväinen lelukaaos on saanut minut etsimään uusia säilytysratkaisuja leluille ja peleille. En toki halua rajoittaa lapsen leikkimistä tai mielikuvitusta, mutta osa leluista on saatava pois silmistä ovien taakse, mutta silti helposti lapsen saataville. Josko se hieman helpottaisi lelujen kantautumista ympäri huushollia. Ja kun kaikelle löytyy oma paikkansa, niin lelujen raivaaminenkin onnistuisi nopeasti. Hyviä ideoita otetaan vastaan! :) Joitakin ikean säilytysjärjestelmiä jo katselinkin. Säilytysjärjestelmä ei saisi olla kovin tilaavievä, sillä tyttären huone on melko pieni. Siinäpä minulle siis projektia ja miettimistä tälle keväälle, ennenkuin termiitti nro 2 oppii liikkumisen taidon ja popsii suihinsa kaikki isosiskon pikkulelut!

Joulu- ja tammikuun alun harmaus sai minut etsimään hieman värikästä piristystä yllättävän synkkiin talvipäiviin. Keittiöön oli etsinnässä uusi vahakangasliina tummanharmaan liinan tilalle. Löysin ihanan pirteää kangasta ja vieläpä vahapinnalla (ehdoton lapsiperheessä jos liinoja ylipäätään haluaa käyttää :)) Virkkuukoukkusen verkkokaupasta.
Olen jostain syystä ihastunut maatuskiin, joten siinäkin mielin kangas on erityisen mieluinen. Ostin myös turkoosia vinonauhaa ajatuksena viimeistellä liinan reunat sillä, mutta sen verran ovat aivoni unen puutteesta johtuen hieman hapertuneet, joten en edes jaksa ajatella ryhtymistä taisteluun 30-vuotiaan ompelukoneen kanssa! Olkoon liina nyt käytössä ilman viimeistä silaustaan. Vahakangasliinan reunat onneksi muutenkin kestävät käytössä melko hyvin rispaantumatta.

Ja eiväthän ne puikotkaan saaneet kovin kauan rauhassa olla, sillä sormeni syyhysivät jotakin rentouttavaa tekemistä. Neuloin pipon Drops desingnin ohjeella muhkealla ja pehmeällä Polaris -langalla. Pipo on näille leudoille keleille hieman liiankin lämmin. Neuloin piposta hieman matalamman, mitä ohjeessa oli ja tupsun koko jäi vielä hieman mietityttämään, joten se saattaa vielä mennä vaihtoon. Uutena tuttavuutena tein pipon koivupuisilla puikoilla ja niillä neulominen olikin varsin mukavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti