torstai 18. syyskuuta 2014

Liivimekko

Eilen illalla valmistui elämäni ensimmäinen vaatekappale ommellen. Tosin kyllähän sitä koulussa ommeltiin jotakin, mutta lähinnä muistan vain ahdistuneeni käsityön tunneista. Onneksi nyt on hieman toisin! Elokuun Suuri Käsityö -lehdessä oli esitelty Metsolan lastenmallistoa ja mukana olivat kaavat ja ohje tytön liivimekkoon, ja päätin kokeilla sen ompelemista. Olin halunnut ommella mekkoa jo ennenkin, mutta kaavojen puuttuessa en ryhtynyt mekkoa aikaisemmin tekemään.



Mekon teko oli melko simppeliä. Piirsin kaavat leivinpaperille ja leikkasin kankaat ja resorit. Minulla on käytössä siis pelkästään ompelukone, joten ihan niin viimeistelty mekosta ei tule, kuin jos sen tekisi saumurilla. Ompeleminen sujui hyvin ja mitään kovinkaan vaikeaa ei simppelin liivimekon tekemisessä tullut vastaan. Piikkinä lihassa tässä projektissa oli tosin kaksoisneulalla ompeleminen. En saanut sitä sujumaan sitten millään! Kokeilin eri langankireyksillä ja vaikka millä tempuilla ja etsin vinkkejä netistä ja kilautin kaverillekin, mutta ompeleesta ei tullut alkuunkaan siistiä. Päädyin siis ompelemaan resorit ja helman ihan tavallisesti. Sen verran myös oikaisin ohjetta, että en tehnyt niskaan halkiota ja painonappia, sillä pääntie on riittävän iso pään yli pujotettavaksi. Mekko on päältä ihan siisti, mutta ei kestä sisäistä lähitarkastelua ;) Tein mekon koossa 98/104 ja se on meidän tytölle vielä hieman iso, kasvun varaa ainakin on. 

Lehdessä oli kaavat myös  pitkähihaiseen paitaan, joten sitäkin täytyy kokeilla, kunhan löydän mieluista kangasta. Lehden mallit oli tehty Metsolan Pupu Tupuna ja Miina ja Manu -kankaista, mutta ne kankaat taisivat heidän verkkokaupastaan olla loppu. Päädyin siis taas ihaniin Taalainmaan heppoihin. Tarvikkeet tilasin ompelun ihanuus -verkkokaupasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti