tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ikkunat menneisyyteen

Kotoamme löytyy paljon vanhoja aarteita, sillä tätä paikkaa asuttaa jo kolmas sukupolvi. Tai no neljäs, jos tyttäremme otetaan jo huomioon. Aitan vintiltä löytyi muutama vanha ikkuna, jotka päätin heti pelastaa. Pesin lasit ja harjailin varovasti hilseilevät maalit pois, sekä vahvistin ikkunaruutujen reunoja takapuolelta silikonimassalla.Idea käyttää ikkunoita valokuvakehyksenä syntyi, kun odotin esikoistamme. Lapsuudenkodissani on monen monta albumia vanhoja valokuvia ja halusin kerätä ikkunoihin perhepiirimme lapsuudenkuvia. Ikkunoissa on mm. minun ja mieheni, sekä vanhempiemme lapsuudenkuvia. Myös isovanhempieni hääkuva pääsi kehyksiin kunniapaikalle. Vanhat kuvat olivat jo mustavalkoisia tai seepian sävyisiä, joten teetin kaikki kuvat seepian sävyisenä, jotta kokonaisuus pysyisi rauhallisena. Monet kerrat on vieraiden kanssa tunnistettu kuvien henkilöitä ja vertailtu ketkä muistuttavat ulkonäöltään toisiaan. Myös mukavia tarinoita itse kuvan ottamisesta on jäänyt mieliin. Ja näin menneet ajat pysyvät hieman paremmin muistoissa, kun niiden ohi kävelee päivittäin.

10 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea! :) Teil on kyl kaunis koti.

  VastaaPoista
 2. Ihanat! :) Millä olet saanut kuvat kiinni lasiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näihin en ole vielä itsekään päässyt kyllästymään, vaikka ovat olleet paikallaan jo hyvän tovin :)

   Kiinnitin kuvat lasin toiselle puolelle ihan tavallisella kirkkaalla teipillä. Pienillä paloilla, jotta ne eivät pahasti käy silmään. Kaksipuolista teippiäkin voisi varmasti käyttää, ja kiinnitys niillä saattaisi olla helpompaakin. Kuvat ovat pysyneet hyvinä ja suorina lasin takana. Olen törmännyt myös pitsiteippiin, jolla kuville saisi kauniit koristereunat halutessaan.

   Poista
 3. Todella kiva idea ja kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea! Miten kiinnitit ikkunat seinään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva, että löysit blogiin vaikka en uusia päivityksiä ole tehnyt ikuisuuteen. Isäntä kiinnitti ikkunat kulmaraudoilla.Itse en niitä olisi varmaan seinälle saanutkaan :)

   Poista
  2. Näkyy tuon keskimmäisen ikkunan yläreunassa yksi kulmarauta melko hyvin.

   Poista
  3. Näkyy tuon keskimmäisen ikkunan yläreunassa yksi kulmarauta melko hyvin.

   Poista
  4. Hei! Kiva, että löysit blogiin vaikka en uusia päivityksiä ole tehnyt ikuisuuteen. Isäntä kiinnitti ikkunat kulmaraudoilla.Itse en niitä olisi varmaan seinälle saanutkaan :)

   Poista