lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pinus Silvestris


Viime viikolla posti toi minulle mieluisan paketin. Ostin huuto.netistä vanhan opetustaulun. Taulu on Ebba Masalinin maalaama ja painettu vuonna 1924, siis todellinen vanha aarre! Etsiskelin sopivaa taulua jo jonkin aikaa ja eräs kyläyhdistys oli laittanut kerralla ison kasan vanhan kyläkoulun opetustauluja myyntiin, joten valikoima oli iso ja hinta pysyi muihin Ebba Masalinin maalaamiin tauluihin nähden suhteellisen huokeana.

Nykyaikana kaikki tieto on muutaman klikkauksen takana internetissä, kun taas ennen lapset ovat opiskelleet mm. näiden opetustaulujen avulla. Opetustaulun aiheena on mänty, mikä sopii myös kotiimme enemmän kuin hyvin. Taulun kulmat ovat hieman murtuneet, mutta muuten se on vielä hyvässä kunnossa ikäisekseen ja väritkin ovat vahvat.


Painettu Helsingissä 1924.

Remontin jäljiltä talossamme on vielä pala 80-lukua jäljellä. Olohuoneessamme yksi seinä on jätetty alkuperäiseen asuunsa. Vanha kunnon mäntypanelointi! Panelointi sai remontissa seurakseen valokuvatapetin koivumetsästä sekä valkoiseksi maalatun katon, joten seinä ei ole mielestäni liian tumma tai raskas. Myös opetustaulu tulee olohuoneeseen mäntypaneloinnin kaveriksi :) Kuvassa näkyvä senkki oli alunperin maalattu kellertävän valkoiseksi. Mieheni entisöi sen ja senkki sai pintaansa punaruskean lakan. Meitä kumpaakin jäi sävy hieman mietityttämään ja voi olla, että senkki menee vielä uusintaan. Siksi myös vetimiä puuttuu...:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti