lauantai 4. toukokuuta 2013

Silkkipaperikukat

Näitä silkkipaperikukkia tein vuosi sitten kevään ja kesän mittaan paljonkin. Tein kukkia nimittäin hääpöytiemme koristeeksi. Silkkipaperikukat ovat helppoja ja nopeita tehdä ja niitä saa tehtyä monen värisinä. Häissämme oli hopeisia ja valkoisia kukkia. Hopeista silkkipaperia löytyi paikallisesta askarteluliikkeestä ja mm. Sinellistä saa paljon erilaisia silkkipapereita.

Kevään juhlia ajatellen silkkipaperikukkia voisi tehdä koristamaan vaikka tarjoilupöytää, ja lasten synttäreille näistä saisi myös kivasti väriä. Käytin näitä kukkia myös virpomavitsojen koristeena.


1. Leikkaa silkkipaperista n. 15x30 cm kaistale. Käytä vähintään viisi kerrosta paperia. Voit käyttää myös useaa eri väriä yhdessä kukassa. Taittele paperi haitariksi.
2. Kiinnitä keskeltä ohuella rautalangalla ja pyöristä saksilla haitarin päät.
3. Avaa silkkipaperikerroksia yksi kerrallaan ylöspäin.
4. Valmis kukka! :)  Kukasta tulee sitä muhkeampi, mitä enemmän käytät silkkipaperikerroksia.
2 kommenttia:

  1. Meillä oli häissä samaisia silkkipaperikoristeita, tosin mustia ja valkoisia palloksi yhdistettyjä puolikkaita, roikkumassa katossa. Näyttävät kalliilta ja vaikeatekoisilta, mutteivat ole :P Kauniit herkät värit teidän häissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ovat tosiaan ehkä nopeampia tehdä, kuin miltä näyttävät! :) Miekin mietin silloin, että teenkö pallojakin, mutta tein vain puolikkaita, niin sai näillä hieman koristeltua pöytiä :)

      Poista