sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kukkuu!

Tytön huone sai tänään uuden yksityiskohdan, nimittäin käkikellon. Olen asunut pari vuotta Sveitsissä ja siellä käkikelloja myytiin paljon mm. tuliaispuodeissa. Alunperin käkikello on kaiketikin saksalainen keksintö.Alunperin mietin tytön huoneeseen puuaiheista sisustustarraa, jonka oksalle olisin sijoittanut käkikellon. Sopivaa puutarraa ei kuitenkaan löytynyt ja päädyin pöllötarraan. Kelloidea jäikin joksikin aikaa unholaan. Olimme viime marraskuussa käymässä Sveitsissä ja kävin silloin katselemassa käkikelloja, mutta paikallisissa puodeissa pienet ja edullisemmat kellot vaikuttivat hieman rihkamalta ja suuret ja laadukkaat kellot taas olivat todella kalliita, joten käkikellon hankinta tuolta reissulta jäi tekemättä.

Kelloidea ponnahti kuitenkin taas pinnalle ja ryhdyin katselemaan, minkälaisia ja hintaisia käkikelloja netissä olisi tarjolla. Sopuhintaan löytyikin yksi sievä kello. Olen kova työllistämään postia hankinnoillani :)

Käkikellon kukunnan saa kytkettyä pois päältä ja sen teinkin, ettei käki pääse häiritsemään tytön unta :) Kellon käyntiääni on onneksi hiljainen. Kellossa on kauniita yksityiskohtia ja se muistuttaa kovasti alppimajoja, joita Sveitsissä näkee etenkin pienissä vuoristokylissä. Nyt meilläkin on yksi pala Sveitsiä kotonamme, eipähän tarvitse syödä päivittäin Tobleronea Sveitsi-ikäväänsä ;)

Aito alppimaja :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti