lauantai 27. huhtikuuta 2013

O niin kuin olohuone

Olohuoneen, tai oikeastaan tuvan, sisustuksen suunnitteleminen lähti liikkeelle takan uudesta kivipinnasta. Päädyimme päällystämään aiemmin punatiilestä tehdyn takan luonnonkivellä. Väriltään se on tummanharmaa. Kiven pohjalta etsimme tapettia tehosteseinää varten. Tapetin valinta tuntui hivenen vaikealta, koska valikoima on niin laaja, mutta päädyimme tapetissakin tummaan sävyyn ja elävään pintaan. Sekä kivessä, että tapetissa on hieman kiiltoa, joka näkyy etenkin iltavalaistuksessa kauniisti.

Tästä se ajatus sitten lähti. Kivi on Viinijärven kiveä.

Toisen ison seinäpinnan maalasimme myös hieman tummemmalla sävyllä ajatuksena sovittaa sävy lähelle tapetin sävyä. Alkuun tuntui, että maali on asteen tai pari liian tumma, mutta pikkuhiljaa silmä alkoi kuitenkin tottua sävyyn. Katto on maalattu valkoiseksi, joten se tuo tilaan paljon valoisuutta.


Sohva Iskusta, nukkamatto Mattotukusta.
Sohvan hankinta osoittautui yllättävänkin helpoksi, koska vastaamme tuli tummanharmaa sohva, joka tuntui heti sopivalta kiviseinän kaveriksi. Ruokapöytä on tammea ja se ehostuu pienellä öljyämisellä ja on pinnaltaan elävä ja lämmin. Nahkaiset tuolit ovat olleet myös kätevät, sillä lika ja pöly talttuvat pienellä pyyhkimisellä ja nahalle on hyviä suoja- ja hoitotuotteita. Tämä ruokaryhmä ei kuitenkaan ole päivittäisessä käytössä, sillä keittiössä on pienempi ruokapöytä.

Aluksi olohuoneessa oli iso vaaleapohjainen matto, jossa oli kuviointia. Matto alkoi kuitenkin ajan kanssa tympiä, koska jotenkin se tuntui riitelevän tapetin kuvioinnin kanssa. Hankin tilalle pyöreän ja pehmoisen nukkamaton ja pari virkattua mattoa. Olohuoneessa onkin nyt paljon pyöreitä muotoja. Ruokapöydän pyöreä valaisin on Massiven mallistosta ja tehosteseinää valaisee Ikean vaijerivalaisin, jonka hankimme vasta hiljattain. Pitkään sitä oli suunniteltu, ja vasta nyt tuntuukin, että tapetti pääsee kunnolla oikeuksiinsa valaistuna. Verhot ja muut tekstiilit olen pyrkinyt pitämään vaaleina. Seinällä ovat myös kangastaulut, joista postasin aiemmin.

Olohuoneen lokoisin paikka on musta kiikkuvanhus, joka nitisii ja natisee liitoksissaan. Sekin saanee vielä hieman kohennusta ja uutta maalipintaa, jahka ehdimme ottaa sen työn alle. Kiikku vilahtikin aiemmassa postauksessani. Kuvat ovat nyt "hieman" lavastettuja, sillä sain tänään siivottua ja raivattua ylimääräiset lelut ja tavarat pois lattioilta. Harvoin meillä näin siistiä on :)

Tamminen ruokapöytä ja tuolit Iskusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti